De Voordelen van WebBloxz ten opzichte van WordPress: Veiligheid, Betrouwbaarheid en Beheersbaarheid

Veiligheid, Betrouwbaarheid en Beheersbaarheid

WordPress heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen als Content Management Systeem (CMS) voor het bouwen van websites. Het is zonder twijfel een krachtig platform, maar het heeft ook zijn nadelen die niet over het hoofd gezien kunnen worden. In deze blog willen we wat dieper ingaan op de nadelen van WordPress en laten zien hoe WebBloxz deze uitdagingen heeft aangepakt om een veiliger, betrouwbaarder en gemakkelijker beheerbaar alternatief te bieden.

1. Afhankelijkheid van Meerdere Partijen: Een van de nadelen van WordPress is dat het vaak afhankelijk is van verschillende partijen. Denk aan hostingproviders, plug-in ontwikkelaars, thema-ontwerpers en meer. Als een van deze partijen niet aan hun verplichtingen voldoet of stopt met hun diensten, kan dit leiden tot problemen en downtime voor je website.

2. Onbetrouwbare Plug-ins: WordPress maakt veel gebruik van plug-ins om functionaliteiten toe te voegen aan de website. Het nadeel hiervan is dat als een plug-in niet meer wordt ondersteund of omvalt, dit negatieve gevolgen kan hebben voor de functionaliteit en beveiliging van je website.

3. Risico van Hackers en Beveiligingslekken: Het open karakter van WordPress en het grote aantal plug-ins maakt het aantrekkelijk voor hackers om beveiligingslekken uit te buiten. Dit kan leiden tot gehackte websites, gestolen gegevens en ernstige reputatieschade.

4. Alles in één Database: WordPress slaat al zijn gegevens op in één database. Hoewel dit handig kan zijn, kan het ook leiden tot prestatieproblemen en een complexere database-architectuur naarmate je website groeit.

WebBloxz: De Betere Optie

Bij WebBloxz hebben we deze nadelen van WordPress erkend en erop geanticipeerd om een betere oplossing te bieden. Met WebBloxz genereren we statische HTML-bestanden in plaats van gebruik te maken van een database. Dit betekent dat er geen databaseverbinding nodig is wanneer een bezoeker je website opent, waardoor de laadtijd aanzienlijk wordt verkort en de prestaties worden verbeterd.

Bovendien zijn alle functionaliteiten ingebouwd in WebBloxz, waardoor je geen afhankelijkheid hebt van externe plug-ins die mogelijk kunnen omvallen. Dit vermindert het risico op beveiligingslekken en prestatieproblemen.

Als Gold Partner van Mach3Builders, een Nederlandse ontwikkelaar van WebBloxz, hebben we direct contact met de ontwikkelaars. Dit stelt ons in staat om snel en efficiënt ondersteuning te bieden en eventuele problemen op te lossen.

Met WebBloxz heb je slechts met één partij te maken: ons. We bieden een veilige, betrouwbare en gemakkelijk te beheren oplossing voor het bouwen van je website. En dit alles voor een betaalbare prijs.

Wil je de voordelen van WebBloxz zelf ervaren? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Bij WebBloxz streven we naar een website-ervaring zonder de nadelen die vaak met WordPress komen.

Wil je meer
informatie?

Indien je meer informatie wenst, helpt ons team jou graag verder.