Template of maatwerk website

Template of maatwerk website?

Waar gaan bij het laten bouwen van een website de meeste kosten in zitten? Juist het laten ontwerpen van een layout die bij de huisstijl van jouw bedrijf past en het laten bouwen ervan. 

Natuurlijk kan het goedkoper, dan kies je een bestaande template die je vaak redelijk kunt aanpassen aan jouw wensen en als je daarmee genoegen neemt, prima. 

Templates

Er zijn natuurlijk 1001 verschillende templates te krijgen voor de open source systemen, maar tegenwoordig ook in HTML die een webbouwer die zelf bouwt zonder open source ook kan gebruiken. Vele van deze templates zijn gratis en andere kun je kopen voor prijzen van $15,00 tot $95,00 per stuk, deze zijn vaak duizenden keren verkocht. In het goedkoopste geval heeft die template de bouwer dus al minstens $15.000,00 opgeleverd en jij als bouwer zit met een niet unieke website. In vergelijking met die $15.000,00 is het laten ontwerpen en bouwen van een unieke website dus eigenlijk helemaal niet duur. Tegen gratis templates kan niets op natuurlijk! Of …. toch wel? De gratis templates zijn waarschijnlijk nog vaker gebruikt en hebben vaak erg veel beperkingen wat betreft het kunnen aanpassen van de layout. Waar je bij een betaalde template vaak nog keuzes hebt over bijvoorbeeld de plaatsing van het logo, verschillende lettertypes en soms zelfs de indeling van de pagina, zit je bij gratis templates vaak vast aan vooraf bepaalde grenzen.

Maatwerk

Bij maatwerk betaal je natuurlijk zelf voor het ontwerp en niet zoals bij betaalde templates samen met duizenden andere. Aan de andere kant het bouwen van 1 template kost nu ook niet zoveel tijd dat hij $15.000,00 kost natuurlijk. 

Voordeel van een maatwerk layout is dat jij als klant zelf veel kunt bepalen. De ontwerper kan rekening houden met jouw wensen en de functionaliteiten die jij in jouw website nodig hebt. Je bent heel erg vrij in waar je wat wilt, al kan een ontwerper je hierin natuurlijk goed adviseren met zijn/haar ervaringen en kennis. Maar je logo iets meer naar links of een ander lettertype is geen probleem bij een maatwerk website. Ook de indeling kun je samen met de bouwer bepalen en in sommige gevallen kan die ook makkelijk aangepast worden per pagina. Onderdelen toevoegen ergens halverwege een pagina is ook geen probleem met een maatwerk website.

Ook zijn de maatwerk websites vaak sneller omdat er alleen gebruik gemaakt wordt van de gewenste functionaliteiten. Bij een template dat je koopt zitten vaak heel veel functionaliteiten die je nooit gaat gebruiken, maar die wel ingeladen worden in je website. Dit kost tijd waardoor je website onnodig traag wordt.

Conclusie

Template of maatwerk website? Het ligt heel erg aan je budget en het doel van je website, er is voor beide wat te zeggen. Wil je iets unieks dan kies je voor maatwerk, dan heb je ook veel inbreng in het ontwerp en kan deze later makkelijker aangepast worden. Heb je een beperkt budget dan kan een template een goede oplossing zijn, je kan dan in een later stadium altijd nog een maatwerk website laten bouwen. 

Template of maatwerk bij WebBloxz

Wij kunnen je beide bieden. 

Met onze WebBloxz Wizard kun je in 4 stappen je eigen website bouwen, waarna je deze makkelijk zelf kunt uitbreiden en aanpassen binnen de grenzen van de mogelijkheden van WebBloxz, deze zijn overigens vergeleken andere templates vrij uitgebreid. We hebben hiervoor ook een aantal tutorials opgenomen om je hierbij te helpen. 

Een maatwerk ontwerp heb je bij WebBloxz voor € 499,00, wil je alleen formulieren op je website en geen andere functionaliteiten dan blijf je bij dit bedrag. Wil je andere functionaliteiten dan bekijken we per functie wat daar de kosten voor zijn. 

Zelf in 4 stappen je website maken? Het kan gratis en anoniem via onderstaande knop, wil je de website gaan gebruiken dan kun je een account aanmaken via de knop bovenin het scherm als je wizard doorlopen hebt. 

Liever een maatwerk website, maak dan eens vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je meer
informatie?

Indien je meer informatie wenst, helpt ons team jou graag verder.