Onderhouden en doorontwikkelen van je website

Onderhouden en doorontwikkelen van je website

Onderhoud? Mijn website is toch geen auto die onderhoud nodig heeft? 

Nee, dat klopt, je website is geen auto waar onderdelen slijten door gebruik. Waarom moet je website dan toch onderhouden worden?

Je website is opgebouwd uit codes (HTML, CSS, PHP, JAVASCRIPT, ect), en die codes kunnen bijvoorbeeld een lek bevatten, door de plugin dan te updaten (onderhouden) wordt er een nieuwe versie geïnstalleerd waar de lek dan niet mee in zit. 

Maar code is ook techniek en techniek staat niet stil, ook de techniek van websites niet. De mogelijkheden zijn door de komst van HTML5 en CSS3 bijvoorbeeld enorm uitgebreid, en met al die verschillende apparaten waar we mee op het net surfen tegenwoordig zijn er technieken gekomen die ervoor zorgen dat je website ook op deze apparaten goed te bekijken en lezen zijn (Responsive). 

Als je jouw website niet onderhoud wil dat zeker niet zeggen dat hij niet meer werkt. Een website zal heel lang zonder updates of vernieuwing van de techniek blijven werken. Alleen is het niet optimaal, een website die lang geen updates heeft gehad kan veel lekken bevatten wat niet alleen een gevaar is voor die ene website, maar ook voor andere websites die op dezelfde server staan. En ga jezelf maar na, hoe vaak kijk je niet via je tablet op smartphone op een website, even snel. Als je techniek niet up-to-date is, maar bijvoorbeeld al 10 jaar oud, heb je kans dat de website op deze apparaten niet goed getoond wordt en bijna niet leesbaar is. 

Ook bestaat er kans dat sommige dingen niet (goed) meer werken omdat voor die techniek inmiddels iets anders is gekomen en vervangen is door nieuwe technieken. Op een gegeven moment gaan browser de nieuwere technieken ondersteunen en komen de oudere te vervallen.

Onderhoud is dus van groot belang, en het is daarom helemaal niet gek dat je websitebouwer een onderhoudscontract aanbied of in de vorm van een abonnement werkt. Hierdoor weet je wel zeker dat je website altijd up-to-date is en hij dus lekker door blijft tuffen. Zijn ingrijpende aanpassingen nodig dan zal hij dit met je kunnen bespreken en kun je daar (prijs)afspraken over maken.

En doorontwikkeling dan?

Doorontwikkeling is ook belangrijk, dit betreft meestal het CMS (Content Management Systeem), ook wel de backend genoemd. Doordat je webbouwer dit blijft doorontwikkelen blijven hackers ook buiten de deur, komen er steeds nieuwe of vernieuwde functionaliteiten bij en blijft de techniek ook up-to-date. 

Door de techniek up-to-date te houden blijft je website bij de tijd en goed functioneren waardoor jij heel lang met je website kunt doen. 

Ja, en hoe doen jullie dat dan bij WebBloxz

Wij werken met pakketten (abonnementen), hier in zitten een aantal zaken die je toch al nodig hebt voor je website zoals bijvoorbeeld de hosting, domeinnaam en SSL certificaat. Daarnaast gaat er een gedeelte van de abonnementskosten naar het up-to-date houden van de website en het onderhouden en uitbreiden van het WebBloxz systeem. Hierdoor kunnen problemen snel opgelost worden en komen er steeds meer functionaliteiten bij. Ook wordt er veel nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid en wordt deze (mede door te luisteren naar de gebruikers) verbeterd. 

Kortom, met een WebBloxz website heb je een duurzame website die lang meegaat en altijd up-to-date is.

Wil je meer
informatie?

Indien je meer informatie wenst, helpt ons team jou graag verder.