Meertalig webbloxz 01

Een meertalige website (laten) maken

Een meertalige website maken

Je website meertalig maken heeft verschillende voordelen, vooral als je doelgroep niet landgebonden is. 

Bezoekers blijven langer hangen als de website in hun eigen taal beschikbaar is
Doordat alle pagina’s ook in andere talen te indexeren zijn zal hij dus ook beter gevonden worden door zoekmachines.

Engels is voor de meeste mensen niet zo’n probleem en als ze echt interesse hebben dan willen ze daar ook wel wat energie insteken. Maar elke andere taal is al lastiger als je hem niet beheerst. Dus is je website Nederlandstalig maar je wilt ook anderstalige bezoekers naar je website trekken, zorg er dan in ieder geval voor dat de site ook in het Engels beschikbaar is. Wil je je op verschillende landen richten, zorg dan dat je website in de talen van die landen beschikbaar is.

Hoe pak je dat aan?

Je begint je website natuurlijk in je eigen taal, maar bedenk van te voren wel of hij meertalig moet worden. Beheers je de taal of talen goed dan zou je de Nederlandse talen zelf kunnen vertalen, zoek anders een goed vertaalbedrijf die dat voor je kan doen. Het is natuurlijk niet bevorderlijk als er foute vertalingen in de tekst staan die iets heel anders betekenen dan wat jij voor ogen hebt.

Dan moet je zorgen dat je een website bouwsysteem gebruikt waarmee je meertalige websites kunt maken, anders heb je al een probleem. Voor de vele Open Source bestaan er verschillende plugins waarmee je de pagina’s kunt vertalen. De meeste werken vrij goed, een ding blijf je zelf moeten doen en dat is alles met de hand vertalen. Dat is nu eenmaal zo. Er zijn manieren om het automatisch te doen, maar wil je daarop vertrouwen?

Meertalig en SEO

Door alle pagina's te vertalen kunnen zoekmachines ook zoeken op zoekopdrachten in die talen, er zijn ook meer pagina's te indexeren dus het levert je zeker wat op wat vindbaarheid betreft.

Je moet niet vergeten ook al je meta titels en en meta omschrijvingen aan te passen. Want die indexeren de zoekmachines natuurlijk ook. Ook hiervoor zijn verschillende plugins te krijgen bij de Open Source systemen.

Meertalig en WebBloxz

In WebBloxz kun je heel makkelijk je website meertalig maken, ook al heb je eerst een eentalige website gemaakt. Je kunt dit makkelijk uitbreiden en aanpassen. In 4 stappen ga ik hieronder uitleggen hoe je jouw WebBloxz website meertalig maakt.

Wil je meer
informatie?

Indien je meer informatie wenst, helpt ons team jou graag verder.