Hoe doe je dat?
Een meertalige website maken
Je website meertalig maken heeft verschillende voordelen, vooral als je doelgroep niet landgebonden is.
Bezoekers blijven langer hangen als de website in hun eigen taal beschikbaar is
Doordat alle pagina’s ook in andere talen te indexeren zijn zal hij dus ook beter gevonden worden door zoekmachines.
Engels is voor de meeste mensen niet zo’n probleem en als ze echt interesse hebben dan willen ze daar ook wel wat energie insteken. Maar elke andere taal is al lastiger als je hem niet beheerst. Dus is je website Nederlandstalig maar je wilt ook anderstalige bezoekers naar je website trekken, zorg er dan in ieder geval voor dat de site ook in het Engels beschikbaar is. Wil je je op verschillende landen richten, zorg dan dat je website in de talen van die landen beschikbaar is.
Hoe pak je dat aan?
Je begint je website natuurlijk in je eigen taal, maar bedenk van te voren wel of hij meertalig moet worden. Beheers je de taal of talen goed dan zou je de Nederlandse talen zelf kunnen vertalen, zoek anders een goed vertaalbedrijf die dat voor je kan doen. Het is natuurlijk niet bevorderlijk als er foute vertalingen in de tekst staan die iets heel anders betekenen dan wat jij voor ogen hebt.
Dan moet je zorgen dat je een website bouwsysteem gebruikt waarmee je meertalige websites kunt maken, anders heb je al een probleem. Voor de vele Open Source bestaan er verschillende plugins waarmee je de pagina’s kunt vertalen. De meeste werken vrij goed, een ding blijf je zelf moeten doen en dat is alles met de hand vertalen. Dat is nu eenmaal zo. Er zijn manieren om het automatisch te doen, maar wil je daarop vertrouwen?
Meertalig en SEO
Door alle pagina's te vertalen kunnen zoekmachines ook zoeken op zoekopdrachten in die talen, er zijn ook meer pagina's te indexeren dus het levert je zeker wat op wat vindbaarheid betreft.
Je moet niet vergeten ook al je meta titels en en meta omschrijvingen aan te passen. Want die indexeren de zoekmachines natuurlijk ook. Ook hiervoor zijn verschillende plugins te krijgen bij de Open Source systemen.
Meertalig en WebBloxz
In WebBloxz kun je heel makkelijk je website meertalig maken, ook al heb je eerst een eentalige website gemaakt. Je kunt dit makkelijk uitbreiden en aanpassen. In 4 stappen ga ik hieronder uitleggen hoe je jouw WebBloxz website meertalig maakt.
Hier kun je onder het kopje “Talen” bij “Talen” de verschillende talen aanvinken. Je kunt de talen makkelijk zoeken met de handige zoekfunctie. Daaronder kun je bij “Standaard taal” de taal instellen waarmee je website moet beginnen. Deze taal moet bij “Talen” ook aangevinkt zijn!
Hier kun je onder het kopje “Talen” bij “Talen” de verschillende talen aanvinken. Je kunt de talen makkelijk zoeken met de handige zoekfunctie. Daaronder kun je bij “Standaard taal” de taal instellen waarmee je website moet beginnen. Deze taal moet bij “Talen” ook aangevinkt zijn!
Door een pagina te gaan bewerken kun je per taal die pagina vertalen. Je ziet rechtboven een talen knopje zitten waarmee je kunt switchen tussen de talen. Vergeet niet om via de categorie “Navigatie” een menu te kiezen waar een taal selector in zit of een los blok met alleen een taal selector.
Herhaal stap 3 en 4 voor elke pagina en je website is vertaald! Zo makkelijk kun je in WebBloxz je website vertalen.
Heb je hier helemaal geen tijd en/of zin in dan kun je het natuurlijk altijd door ons laten doen. Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.
Het grote verschil tussen een statische en dynamische website is dat in een dynamische website altijd een database heeft. Hierin worden gegevens opgeslagen zoals teksten en afbeeldingen die op een bepaalde pagina getoont moeten worden. Deze kunnen dan via een CMS (Content Management System) aangepast (beheert) worden. En dat aanpassen is natuurlijk een groot voordeel, en was tot voor kort alleen te gebruiken voor dynamische websites. Maar dat is niet meer zo, lees hierover verderop bij “Hoe doet WebBloxz dat?” meer hierover.
Als je slim bent pas je met regelmaat je website aan. Je voegt nieuwe content of blogs toe, of je past bestaande content aan. Ook zal er soms een pagina verwijdert worden.
En misschien laat je wel een hele nieuwe website maken waarin de paginanamen net iets anders zijn dan bij je vorige website.
Als je al een domeinnaam hebt staat die geregistreerd bij SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) via een hostingpartij. Je hebt een domeinnaam nodig voor je website, een domeinnaam is de url van de je website, bijvoorbeeld www.webbloxz.nl.
Waar gaan bij het laten bouwen van een website de meeste kosten in zitten? Juist het laten ontwerpen van een layout die bij de huisstijl van jouw bedrijf past en het laten bouwen ervan.
Natuurlijk kan het goedkoper, dan kies je een bestaande template die je vaak redelijk kunt aanpassen aan jouw wensen en als je daarmee genoegen neemt, prima.
Foto’s en ander soort afbeeldingen zijn belangrijk op je website, immers een mens is visueel ingesteld. Maar waar moet je opletten bij afbeeldingen, kun je zomaar elke afbeelding die je op Google vind gebruiken? Of mag je zomaar afbeeldingen van andere websites afhalen en zelf gebruiken?
Afgelopen week kwam ik op een website met 4 pagina’s en …. een zoekfunctie! Mijn gedachten was, “Wat onzinnig op een website met 4 pagina’s!”. Later dacht ik, "Waarschijnlijk is deze ondernemer niet goed voorgelicht of heeft hij/zij zelf de website gemaakt en zat er een zoekfunctie in het thema dat gebruikt is."
Het menu in je website, toch een van de belangrijkste dingen. Het menu moet je bezoekers immers door je website leiden en het liefst leiden naar de pagina’s die voor jou belangrijk zijn. Maar die pagina’s moeten ook wel interessant zijn voor je bezoekers.
Hoe kun je er nu voor zorgen dat de navigatie goed is op je website en dat bezoekers met zo min mogelijk klikken bij het juiste onderwerp komen. Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee kunt houden, we gaan ze in deze blog uitgebreid beschrijven.
Eerst maar eens uitleggen waar SaaS voor staat, Software as a Service. Ook wel Software on Demand genoemd. Gebruikers hoeven de software niet zelf aan te schaffen en te installeren en ook het onderhoud ervan ligt volkomen in de handen van de aanbieders. Gebruikers sluiten veelal een abonnement af en betalen per maand een bedrag aan de aanbieder.
Goede en duidelijke Call-to-actions zijn een must op je website, deze leveren conversie op namelijk. Je kunt wel roepen dat bezoekers jouw product of dienst moeten proberen, maar ze niet snel kunnen vinden hoe ze die dan kunnen kopen of reserveren zijn ze snel weg.
In Nederland wonen veel blinden en slechtzienden, visueel beperkten. Naar schatting 1 miljoen Nederlanders hebben een zicht tussen de 0 en 50%. Ook deze mensen gebruiken internet om informatie te zoeken en kopen producten of diensten via internet.
In de loop der jaren zijn er heel wat veranderingen geweest in de wereld van websites. Kon je vroeger alleen jpg en gif (die je dan ook nog kon animeren) bestanden gebruiken in je website, tegenwoordig zijn er ook PNG en SVG bestanden bij gekomen.
Is jouw website gemaakt in een van de vele “Open source” systemen zoals Wordpress, Joombla of Drupal? Dan ben je bekend met de, met name bij Wordpress, vele updates. Deze moet je bij (laten) houden om de lekken voor hackers (link naar blog over hackers) te dichten en om nieuwe versies van je plugins te installeren.
Een hacker, ook wel kraker of cracker genoemd, is een persoon die binnendringt in een computernetwerk door de beveiliging te omzeilen. Niet altijd met de bedoeling om illegaal informatie toe te eigenen, maar veelal om aan te tonen dat het netwerk onvoldoende beveiligd is.
WebBloxz powered by Sitez