Wat is hosting
Wat is hosting precies?

Als je een website wilt laten maken voor bijvoorbeeld je bedrijf, vereniging of stichting, dan heb je hosting nodig. Maar wat is dat nu precies en hoe kom je eraan?

Hosting is niet meer dan een stukje ruimte op een harde schijf! Je huurt dat stukje harde schijf en de bestanden van je website worden daarop gezet. Hoe groot dit stukje harde schijf is ligt aan het pakket dat je afneemt en wat je nodig hebt natuurlijk. Een webshop met 1000 producten heeft meer ruimte nodig dan een informatieve website van 5 pagina’s. Deze harde schijf zit in een rek samen met nog meer harde schijven, we noemen dit een server.

De hosting partij waar je de hosting afneemt maakt (als het goed is, vraag dit na) backups van jouw bestanden, zodat als er iets gebeurt met je website ze een back-up kunnen terug zetten. Er zijn hosting partijen die 30 dagen een backup maken, maar 2 weken is eerder de norm.

Naast het stukje harde schijf zitten er vaak ook mailboxen bij, dit is afhankelijk van het pakket dat je kiest. De mail is vaak een pop mailadres, er wordt een stukje van de ruimte van je harde schijf ingedeeld om je mail op te slaan.

Ook zit er vaak 1 of meerdere databases bij, dit is handig als je een website hebt die gebouwd is met een Open Source systeem zoals Joombla of Wordpress of als je een webshop hebt. In een database worden gegevens opgeslagen die door de website uitgelezen en getoond worden. Dit kunnen teksten zijn, maar ook locaties van afbeeldingen en klantgegevens. 

Bij je hosting partij kun je ook je domeinnaam registreren zodat je website ook bezocht kan worden. Ook voor een SSL certificaat kun je bij je hosting partij aankloppen. 

Zoals je ziet houdt het nogal wat in, je wilt toch dat je website op een veilige server staat, dat je mail en de veiligheid (SSL) goed geregeld is. Ga daarom op zoek naar een hostingpartij die voldoet aan jouw wensen of laat je webbouwer dat regelen! Die weet immers als de beste wat er nodig is voor jouw website of webshop.

Op de website van hostingwijzer kun je zoeken naar hosting partijen op prijs en/of kwaliteit.

WebBloxz websites zijn altijd inclusief hosting met een onbeperkte opslag en onbeperkt dataverkeer, een domeinnaam, een SSL certificaat en een Office 365 mailbox. Wij regelen dus alles voor je op het gebied van je website of webshop. Bekijk onze pakketten om te zien wat je nog meer krijgt.

Wil je meer
informatie?

Indien je meer informatie wenst, helpt ons team jou graag verder.