One page website
One-Page website

One-page websites en Google

Is een one-page website net zo goed vindbaar als een multi-page website? Daar kunnen wij kort over zijn: “Nee”. 

Dit heeft te maken met de ranking van Google. Google bekijkt een pagina en beoordeeld of de inhoud hiervan verband houdt met elkaar. Gaat al je tekst over 1 onderwerp en zijn de beschrijvingen van je afbeeldingen ook gelinkt aan dit onderwerp dan scoor je goed. Op een one-page website heb je 1 pagina met vaak verschillende onderwerpen, Google zal deze pagina dus minder goed beoordelen.

Bij een multi-page website heb je per onderwerp een pagina, deze worden dus goed beoordeeld door Google. Ander bijkomend voordeel van multi-page websites is dat je per pagina een kloppende meta titel en meta omschrijving kunt opgeven. Bij een one-page pagina is het vaak moeilijk om in 165 teken (de ideale lengte van een meta omschrijving) te vertellen waar je site over gaat. Ook heb je dan maar 1 titel en 1 omschrijving en bij een website met bijvoorbeeld 5 pagina’s heb je 5 titels en 5 omschrijvingen die Google indexeert en waarop je dus gevonden kunt worden.

Wil je dus goed vindbaar zijn dan raden wij een one-page website af.

One-page websites en WebBloxz

In WebBloxz kun je zelf heel makkelijk een one-page website maken. Bekijk hiervoor onze tutorialover het maken van een one-page website in WebBloxz. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je one-pager door ons te laten bouwen, hiervoor hebben wij speciale prijzen. Vraag hier gerust om!

Ook is in WebBloxz je one-page website makkelijk en snel aan te passen (dit geldt overigens voor alle WebBloxz website). En is je one-pager geschikt voor alle apparaten, van desktop tot mobiel. 

Overweeg je een one-page website, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies en kosten.

Wil je meer
informatie?

Indien je meer informatie wenst, helpt ons team jou graag verder.